Gdy w szafce przybywa rozmaitych przypraw, można pogubić się wśród tych wszystkich torebeczek i nietrudno o bałagan. Aby uniknąć sytuacji, w której okazuje się, że niepotrzebnie otwarte są trzy opakowania bazylii i nie mogę znaleźć słodkiej papryki - a przecież ostatnio gdzieś ją widziałam - zaczęłam zbierać słoiczki po przecierze pomidorowym, by wreszcie zgromadzić ich odpowiednią liczbę i umieścić w nich przyprawy.
Miło byłoby móc rozróżniać je nie tylko po zapachu, więc przygotowałam etykietki, które możecie pobrać poniżej.
SPIS ETYKIETEK
- - bazylia
- - chili
- - curry
- - cynamon
- - czosnek
- - gałka muszkatołowa
- - gorczyca
- - goździki
- - imbir
- - jałowiec
- - kminek
- - kurkuma
- - liść laurowy
- - majeranek
- - oregano
- - papryka ostra
- - papryka słodka
- - pieprz
- - tymianek
- - ziele angielskie
- - zioła prowansalskie
ponadto:
- - przyprawa do mięs
- - przyprawa do kurczaka
- - przyprawa do ryb
- - przyprawa do grilla
- - przyprawa do piernika
- - przyprawa do grzańca
POBIERANIE
Etykietki są przygotowane do drukowania na papierze formatu A4. Użycie kartki samoprzylepnej będzie dodatkowym ułatwieniem, ale nie jest konieczne ;). Serdecznie zachęcam do pobrania i sprawienia sobie słoiczków z etykietkami.